Project omschrijving

zaterdag 17 en zondag 18 december 2016

Dickens komt tot leven in Deventer

De 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie in het historische Bergkwartier van Deventer. Op zaterdag 17 en zondag 18 december komen ruim 950 personages uit de beroemde boeken van deze Engelse schrijver tot leven: van Scrooge tot Oliver Twist, van Mr. Pickwick tot Christmas Carol Singers, van weeskinderen tot kantoorklerken en deftige lieden.

Het Dickens Festijn vindt voor de 26e keer plaats en wordt jaarlijks bezocht door ruim 135.000 bezoekers. Het festijn speelt zich af in de Walstraat, Golstraat, Damstraat, Bergkerkplein, Roggestraat, Bergstraat, Kerksteeg, Bergschild en Menstraat. De geur van punch, huizenhoge kerstbomen en prachtig gerestaureerde panden vormen het decor.

Toegang Dickens Festijn

De toegang is gratis. Let op: toegang tot het Dickens Festijn is alléén mogelijk via de Keizerstraat (t.h.v. de Schouwburg). Bezoekers worden via dranghekken naar de ingang (t.h.v. de Walstraat) geleid. Er dient rekening gehouden te worden met een wachttijd bij de toegang, deze wachttijd kan oplopen tot 1,5 uur.

Gerealiseerd

Een prachtig beeldmerk welke goed bij de sfeer van het Dickens Festijn past. We realiseerden flyers, affiches, hand-outs, kranten, banners, signing / routing / routebordjes, ansichtkaarten met een mooie banderol eromheen. maar het belangrijkst is de serie illustraties die we heben gemaakt. Deze illustraties zijn bewust in zwart met één kleur gemaakt. De kleur is ook heel bewust gekozen, namelijk een goudkleur. Deze kleur doet het ook goed in fullcolor drukwerk en is prachtig met een drukkleur in goud/metallic. De illustraties matchen ook goed met verder divers beeldmateriaal.