Project omschrijving

Internationaal buiten-theater-festival

Van 5 t/m 7 juli stond Deventer geheel in het teken van het internationaal buitentheaterfestival ‘Deventer Op Stelten’. De stad was één groot theater met ruim 150 nationale en internationale topvoorstellingen. Het festival is bezocht door ruim 125.000 bezoekers. 

Hoogtepunten waren Teatro del Silencio met ‘Cap au Cimetiére’ langs de IJssel en op het Grote Kerkhof en de grote, kleurrijke parade ‘Couleurs Exceptionnel’ van Close-Act. Extra bijzonder was het groot aantal amateurspelers dat hieraan deelnam: in totaal ruim 65 spelers uit Deventer en omgeving.

Andere voorstellingen die ‘Deventer Op Stelten’ dit jaar zo bijzonder maakten: Delrevés met ‘Uno’ aan de achtergevel van de Schouwburg, het humoristisch culinair spektakel ‘La Cuisinière’ van Tout en Vrac in het Worpplantsoen en de doorlopende installatievoorstelling van Katja Heitmann in de Bergkerk.
Daarnaast het bijzondere theaterproject ‘Stormkop’ van Theater Gajes in de Lebuinuskerk, de repeterende dans van Tango Sumo in de Boreeltuin, hiphop en moderne dans bij BackBone Alida Dors in de Schouwburg en het ingetogen ‘Silencis’ van Claire Ducreux op ’t Klooster.

Verder stonden de acrobatische stunts van Le Collectif du Plateau en TeaTime Company op het programma, werden er excentrieke kapsels gemaakt door Mystérieuses Coiffures op het Lamme van Dieseplein, was er sprake van veel feest en kleur op de Brink met Picto Facto, La Baldufa, Dulce Compania, Le Due e un Quarto en drie draaiende witte gewaden van Mobil’homme. Bovendien waren er de adembenemende circustechnieken van Tent, de korte dansvoorstelling ‘WegWerpWereld’ van Vloeistof, TamTam objektentheater in de Bibliotheek en het muziekfestival ‘Hoogtevrees’.
Op de Beestenmarkt was ‘Silence Encombrant’ te zien van Kumulus en in de grote zaal van de Schouwburg het prachtige steltentheater van Cia Maduixa, die daarnaast ook speciaal voor het Rode Kruis speelde.